Topspillere i årets aktiespil følger simpel strategi: Køb og hold fast

Køb fem aktier og kryds fingrene for, at du har ramt de rigtige. Det har været strategien hos to af aktiespillets topspillere. Her er de aktier, de har købt

marcusskipper_stevenachiam_DSC5439.jpg
23-årige Marcus Skipper lagde godt fra land i Børsens aktiespil og indtog førstepladsen, inden aktierne vendte rundt. Foto: Steven Achiam.
Investor
Eksklusivt for kunder
28. okt 2020 KL. 6:00

Is i maven og troen på de aktier, man har udset sig som vindere til sin aktiespilsportefølje, har været opskriften på succes for to af de deltagere, der har været oppe og indtage førstepladsen blandt de over 60.000 deltagere, der spiller med om hovedpræmien på 250.000 kr. i årets aktiespil.

Marcus Skipper og Peter Winther Jørgensen var i den forgange uge placeret helt i toppen af aktiespillet målt på afkast og kæmpede side om side om både første- og andenplads. Topplaceringerne har de dog måtte afgive, efter aktiemarkederne verden over har været under pres i både denne og sidste uge.

Køb og hold fast

Ud over topplaceringerne har de haft én ting tilfælles. De har ikke foretaget nogle handler, ud over den allerførste, hvor de lagde sig fast på de fem aktier, de troede allermest på.

1 gang har både Marcus Skipper og Peter Winther Jørgensen handlet i aktiespillet. Det var umiddelbart inden spillet startede

“Jeg har ramt Nilfisk og Bang & Olufsen rimelig godt,” fortæller Marcus Skipper, der er 23 år og arbejder som revisor samtidig med, at han læser HD på CBS. Han har ikke haft grund til at ændre i sin portefølje, men planen er, at gå investeringerne efter i sømmene, når vi kommer tættere på det amerikanske præsidentvalg, fortæller han.

“Jeg tror, at man bliver nødt til at ændre lidt i porteføljen, jo længere man kommer hen i spillet. Ellers kan jeg ikke komme op på de afkast, som det kræver for at vinde,” siger Marcus Skipper.

Vinderaktierne

Investeringerne i Nilfisk og Bang og Olufsen har man også kunne finde i Peter Winther Jørgensens portefølje, der også har været polstret med Pandora-aktier, der 9. oktober tog et kurshop på 17,2 pct. på bare en enkelt handelsdag.

Nilfisk-investeringen gav sig selv for 38-årige Peter Winther Jørgensen, eftersom han er ansat i Nilfisk i Brøndby. Strategien har været simpel: Investér i de selskaber, der har suspenderet forventningerne, hvor man har fornemmelsen af, at covid-19 ikke har været så hård ved selskabet som forventet, fortæller han.

“Jeg kiggede på, hvilke selskaber, der kommer ud med kvartalsregnskaber i forbindelse med opstarten med aktiespillet, som har været ude og suspendere deres forventninger, og hvor man har haft en fornemmelse af, at det er gået okay trods omstændighederne,” siger Peter Winther Jørgensen, der ikke har i sinde at skifte ud i sine aktieinvesteringer, medmindre han skulle ryge helt ud af top-50.

Mere risiko i spillet

“Jeg er simpelthen bange for at løbe ind i en aktie, hvor man får en øretæve, for så er løbet kørt. Jeg vil hellere lige afvente og se, om der kunne være andet, som også er interessant,” siger han.

Til dagligt investerer både Marcus Skipper og Peter Winther Jørgensen i aktier. Dog for beskedne beløb, fortæller de, og med langt mindre risiko.

“Jeg handler selv med aktier inden for grøn energi. Den grønne omstilling er den helt store trend lige nu,” fortæller Marcus Skipper, der fortæller, at skulle han gå hen og vinde, så er det også i de grønne investeringer, at pengene skal placeres. Vel og mærket efter at han har hevet en lille gevinst ud til sig selv.

Peter Winther Jørgensen fortæller, at han gør sig i investeringer ud over sit arbejde i Nilfisk, men tiden er ikke til at gå dybt ned i aktieanalyser og selskabernes regnskaber, når han samtidig skal jonglere med fuldtidsarbejde, tvillinger og hus i Hvidovre. Derfor har han en langsigtet portefølje, med lidt højrisikokrydderi på toppen.

“I privat regi sidder jeg i nogle langsigtede aktieinvesteringer. Maks. 10–15 pct. af min portefølje er i nogle højrisikoaktier, fordi jeg egentlig godt kan lide at have den der ene aktie, der stikker af, hvis man rammer den rigtigt,” siger han.

Tilknyttet artikel


Kun en sjettedel af deltagerne i aktiespillet er i plus: “Vi er begyndt at diskutere nedlukninger igen, og det har virkelig kostet på humøret”

20200708-150605-5_downinter.jpg
Torsdag bliver en lakmusprøve, når amerikanske tech-selskaber kommer med regnskaber, forklarer Michael Friis Jørgensen, aktieanalysechef i Alm. Brand. Aktiespillere kommer på prøve. Arkivfoto: Jeppe Bøje Nielsen
Investor
Eksklusivt for kunder
28. okt 2020 KL. 6:30

Godt en sjettedel af alle porteføljer i årets aktiespil har præsteret at give afkast og dermed holdt sig på den positive side af de 500.000 fiktive spilkroner, der indledningsvist blev givet til spillerne.

Vi er begyndt at diskutere nedlukninger igen, og det har virkelig kostet på humøret Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker, Alm. Brand

Det overrasker ikke chefaktieanalytiker i Alm. Brand, Michael Friis Jørgensen, der kalder aktiemarkedet for “ultrasvært at navigere i lige nu”.

“Det har været nogle sure markeder i den periode, vi har spillet. Inden spillet gik i gang, sagde jeg, at vi er i en valgmåned, og der er desværre en tendens til, at aktiemarkedet er surt op til det amerikanske præsidentvalg. Så har vi fået coronasmitten og frygten for nedlukning tilbage. Vi er begyndt at diskutere nedlukninger igen, og det har virkelig kostet på humøret,” siger Michael Friis Jørgensen. Han mener, at investorernes appetit på at gå ind i aktiemarkedet er forsvundet, og vil være det frem til det amerikanske præsidentvalg er overstået, og der igen kan komme ro på fra den politiske front.

Aktiespillet blev skudt i gang 2. oktober, og de første 14 dage af spillet bød på intet mindre end en kursfest med stigninger til de danske aktier på 6 pct. på bare to uger.

Den stemning er vendt. Siden 14. oktober er det danske C25-indeks nede med over 6 pct., og trækker man kursgrafen siden spilstart, er der også et negativt afkast på 1,1 pct. at spore.

Michael Friis Jørgensen fortæller, at investorerne skal være yderst omhyggelige i deres aktievalg – der er nemlig ikke nogle steder, man kan gardere sig mod fald i aktiespillet.

“Der er ikke noget sted at skjule sig. Investorerne har ikke set på, om selskaberne er defensive, farma eller grøn energi – de bliver bare solgt,” siger han.

Særligt ét tidspunkter skal investorerne være ekstra opmærksomme, forklarer Michael Friis Jørgensen. Torsdag i denne uge kommer en række af de amerikanske tech-selskaber med regnskabstal for årets tredje kvartal. Det bliver en lakmustest på aktiemarkedernes tilstand, og der vil være afkast at hente, fortæller Michael Friis Jørgensen.

“De amerikanske aktier har det med at vise store stigninger eller fald på deres regnskaber, og det er jo det, du ønsker som aktiespiller. Der bliver noget at hente,” siger han, men han fortæller dog samtidig, at man skal være yderst påpasselig.

“Vi har set mange tech-regnskaber med fine tal, som har slået analytikernes forventninger, men det har ikke været nok, fordi folk simpelthen har købt sig ind i en endnu mere gylden fremtid. Hvis jeg skulle vælge ét selskab, så var det nok Apple, som jeg ville være i. Der er lidt mindre forventninger til dem,” siger han.